facebook pinterest twitter next
Baby conspiracy

BABY•CONSPIRACY

< Înapoi la Pagina de pornire

Mănâncă local - pătează global De Mila Waters

Din nou. Copilul tău tocmai a creat o pată rezistentă de sos de roșii. În timp ce te zgâiești la bluza asaltată, cel mic admiră perfecțiunea creației sale. Te poți întreba: „De ce eu?”
Nu îți face griji, nu se întâmplă numai la tine acasă. Depășește granițele familiei, ale vecinilor sau ale țării. Iată câteva dovezi internaționale pe care le-am strâns:

Japonia:
Să luăm exemplul „wasabi”.
Serios, este mult prea picant și mult prea verde.
Este de fapt o creație a conspirației copiilor de a-ți distruge tricourile. Chiar și numele vine din limbajul copiilor:
Wa Sa Bi înseamnă pericol biologic savuros garantat.

Mexic:
Foarte asemănător cu Japonia. Aici există guacamole. Derivat din limbajul copiilor.
Ua gaga molo – pastă verde care pătează ca nimic altceva.


China:
Baby Pangang. Adică, poate fi mai evident de atât? Purcelul de lapte are în numele său cuvântul Baby. Sosul lipicios și mâncarea grasă își merită cu adevărat numele.

SUA:
Gogoașa prăjită și unsuroasă cu strat de ciocolată sau de zahăr a fost numită la început „Donot” deoarece părinții deja țipaseră în secolul al 18-lea „Do not!” (Nu este voie!) atunci când puștii le luaseră în mână.

Italia:
QUATTRO formaggi pe O singură pizza? O invenție italiană delicioasă. Dar, după ce am cercetat cu atenție, am aflat că, de fapt, a fost un copil năzdrăvan care arunca cu diferite tipuri de brânză în jur. El a inventat asta. Și ghici ce? Toți se năpustesc pe pizza. Și da, face cele mai bune pete.
Sau pastele: Cine a inventat Spaghetti? Un tăiețel pe care nu îl poți mânca fără să îl răsucești?
Trebuie să recunoști: am fi putut prevedea asta.

Caraibe:
Papaya își trage numele din gângureala copiilor: „papa” înseamnă „tată” în cele mai multe limbi hispanice și este unul dintre primele cuvinte învățate de copii. Și „ya” înseamnă da, sigur. Împreună: „Tata, da, mai dă-mi din fructul acela zemos care pătează.”

Africa:
Baba Ganoush, o pastă uleioasă și lipicioasă, este cea mai eficientă formă de pătare pe care o poate lua o vânătă. Și: Se numește așa de la marele fondator al conspirației africane Baby „Baba” Ganoush.


Franța:
În Franța, bien sur, copiii sunt cu mult înainte. Aici este deja un război deschis. Copiii au inventat mousse au chocolat, adulții au contracarat cu mousse de ciocolată albă. Copiii au venit cu vin rouge, adulții au presat cu vin alb. Copiii: beurre rouge, părinții: beurre blanc … Fromage bleu … fromage blanc. Nu se termină niciodată.

SFAT:
După cum observi, este un fenomen global. Nu contează cultura culinară, distanțele sau dieta, se întâmplă peste tot. Dar nu îți face griji. În fiecare colț al lumii veți găsi o armă universală pentru curățarea petelor făcute de specialitățile culinare. Și amintește-ți întotdeauna: Dacă nu îți poți controla copiii, încearcă să preiei controlul asupra petelor.